500 milyon dolarlık adım atıldı: Akıllı telefonlar tarih olacak, yerine bu gelecek!

Yapay Zekanın Yeni Nesil Cihazları Akıllı Telefonları Geride Bırakabilir

Son dakika bilgilerine göre, yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen yeni nesil cihazlar, akıllı telefonların yerini almak için hazırlanıyor. İşte presse-citron.net’in aktardığı teknoloji dünyasını sarsacak detaylar…

Şu anda, projeye dair çok az bilgi bulunuyor. Medyada “io Ürünleri” olarak anılan bu girişimin, ilk kez 2023 yılında gündeme geldiği belirtiliyor.

Projenin varlığı, Apple’ın eski tasarım şefi Jony Ive’ın 2024 yılında New York Times’a verdiği bir röportajda doğrulandı. Ayrıca, girişimin, yapay zeka teknolojisi kullanarak iPhone’a göre “toplumsal olarak daha az yıkıcı” bir ürün geliştirme üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Resmi bir kaynaktan alınmayan bu bilgilerin ihtiyatla karşılanması gerektiği vurgulanırken, girişimin satın alınması durumunda OpenAI’nin diğer şirket platformlarına olan bağımlılığını azaltarak, tamamen ChatGPT’nin yapay zekasına özel ve optimize edilmiş ürünler geliştirme fırsatı elde edebileceği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra, The Information’a göre, OpenAI’nin “io Ürünleri”ni satın almak yerine işbirliği yapmayı tercih edebileceği de konuşuluyor. Girişimin, ev için bağlantılı nesneler de dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka destekli cihaz konseptleri üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Yapay zeka ile optimize edilmiş bağlantılı nesneler yaratma çabalarının ilk örneği olduğu bilinen bu girişimin, daha önce Humane’in AI Pin gibi ürünler piyasaya sürülse de beklenen ilgiyi görmediği belirtiliyor. Girişim, Şubat ayında bu ürünlerin üretimini sonlandıracağını ve teknolojilerinin HP tarafından devralınacağını duyurdu.

Son dönemde üretken yapay zeka alanında yaşanan ilerlemelerin, bu tür ürünleri gelecekte daha cazip hale getirebileceği tahmin ediliyor. Artık soruları yanıtlamaktan öte, çeşitli eylemleri gerçekleştirebilen ve “ajan” olarak adlandırılan bir yapay zeka türünün varlığına dikkat çekiliyor.

OpenAI’nin geliştirdiği ve “Operatör” adını verdiği yapay zeka ajanının, çevrimiçi görevleri neredeyse tamamen otonom olarak yerine getirebildiği ifade ediliyor. Bu ilerlemeler, yapay zeka destekli cihazların gelecekteki potansiyeline büyük bir ilgi uyandırıyor.

Related Posts

Genç milli kanoculardan 3 madalya

Milli sporcular, Romanya’da düzenlenen Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Durgunsu Kano Şampiyonası’nda 3 bronz madalya elde etti.

İnsan gözünden daha hızlı şekilde ışığa adapte olan biyonik sensör geliştirildi

Çin’deki bilim insanları, insan gözünden daha hızlı şekilde ışık değişimlerine uyum sağlayabilen biyonik sensör geliştirdi.

TRT 1 canlı izle 29 Haziran: PSG İnter Miami TRT 1 canlı yayını izle

TRT 1 canlı yayınında 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası heyecanı devam ediyor. PSG ile İnter Miami bu akşam saat 19.00’da turnuvanın son 16 turu mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Futbolseverlerin şifresiz canlı izleyebileceği mücadele TRT 1 kanalından ve Tabii platformları üzerinden naklen yayınlanacak. Gecenin bir diğer mücadelesi ise saat 23.00’da Flamengo-Bayern Münih arasında oynanacak. İşte 29 Haziran 2025 PSG-İnter Miami maçı TRT 1 canlı yayını izleme ekranı.

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Chrome’da uygunsuz site alarmı: Uygulama sistem tarafından engellenmeye başladı

Windows kullanıcılarının son günlerde karşılaştığı beklenmedik bir sorun, Google Chrome’un açılmasını engelliyor. Microsoft’un çocukları dijital tehlikelerden korumak için sunduğu Aile Güvenliği hizmeti, bazı sistemlerde Chrome tarayıcısını “uygunsuz içerik” gerekçesiyle otomatik olarak devre dışı bırakıyor.

Dünya’nın kalbinde şaşırtıcı buluş! Yerin derinliklerindeki yeni keşifler

Dünya’nın derinliklerinde, yerkabuğunun hemen altında yer alan manto katmanında, bilim insanlarını şaşırtan bir gerçek gün yüzüne çıktı: Katı haldeki kayalar, sıvı gibi çok yavaş ama sürekli bir şekilde akıyor. Bu akıntılar, kıtaların hareketinden …