Erzurum’da Özel Bireyler İçin Anlamlı İftar Programı

Erzurum’da Özel Bakım Merkezinde Anlamlı İftar Programı

Erzurum’da bulunan Özel Güzide Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi, hizmet alan bireyler için duygusal bir iftar programı düzenledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özgül Aykut, Özel Güzide Bakım Merkezi Müdürü Abdulkerim Kavaz, kurum personeli ve özel bireylerin katılımıyla gerçekleşen programa toplamda çok sayıda kişi katıldı.

İftar programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, özel bireylerin hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların önemine değindi. Aykut, “Özel gereksinimli bireylerimiz için yapılan her faaliyet, onların toplum içinde daha güçlü bir şekilde yer almasına yardımcı olmaktadır. Devletimizin sunduğu sosyal hizmetler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, özel bireylerimizin yaşam standartlarını yükseltmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özel Güzide Bakım Merkezi Müdürü Abdulkerim Kavaz ise yaptığı konuşmada, merkezin sunmakta olduğu hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi ve “Burada yaşayan bireylerimizin temel gereksinimlerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda onların sosyalleşmelerine, eğitim almalarına ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyoruz. Bu tarz organizasyonlar, onların motivasyonunu yükselterek toplumla daha sağlam ilişkiler kurmalarına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

İftar programının sonunda, Dünya Sosyal Hizmet Günü vesilesiyle özel bireyler, kurum personeli ve katılımcılar birlikte pasta kesti. Katılımcılar, özel bireylerle yakından ilgilenerek onların mutluluklarına ortak oldu. Program, samimi ve içten bir ortamda sona ererken, katılımcılar benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti. – ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

10 yılda Türkiye’de vaka sayısı arttı: Bu belirtiler varsa gecikmeyin!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadir Kaya, Türkiye’de cilt kanseri görülme oranlarının son 10 yılda hızla arttığını belirtti. Solaryum alışkanlığı, yaşlanma ve korunmasız dış ortam maruziyeti bu hastalığı tetikliyor. Peki, Türkiye’de neden bu kadar hızlı artıyor?

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.