Gastroenterolog ‘sihir’ diyerek paylaştı: Her gün kahvesine bir tutam ekliyor

Gastroenterolog ve ‘The Fiber Cookbook’ kitabının yazarı Dr. Will Bulsiewicz, Instagram’da yayınladığı bir videosunda kahvenizi hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirmenin favori yöntemini paylaştı.

Baharatların gücünden yararlanmayı öneren Bulsiewicz, bu küçük dokunuşla kahve keyfinize yeni bir boyut katabileceğinizi belirtti.

Gastroenterolog Dr. B, Instagram’da paylaştığı bir videosunda, süpermarketin baharat reyonunda dururken ‘Günümü canlandırmak için sabah kahveme eklediğim şey bu’ diyerek favori önerisini sunuyor.

İlk sırada tarçın yer alıyor. Dr. B’ye göre tarçın, hem tatlı hem çok yönlü özellikleriyle diğer baharatlarla harika bir uyum sağlıyor. Tarçını demlemeden önce kahve telvesine eklemek veya hazırlanan kahveye serpmek, her iki durumda da keyifli bir sonuç vadediyor.

“Sihirli bir etki yaratıyor”

Eğer kahvenize daha fazla lezzet katmak ve sağlık açısından fayda sağlamak istiyorsanız, Dr. Bulsiewicz, tarçın, zencefil, hindistan cevizi ve karanfilden oluşan aromatik bir karışım olan balkabağı baharatını denemenizi öneriyor.

Dr. B’nin vazgeçilmezi olan tarçın, zerdeçal ve zencefil üçlüsü, hem lezzet hem de sağlık açısından kahveyi zenginleştirmenin ideal bir yolu olarak öne çıkıyor. ‘Bu baharatların bir araya gelmesi adeta sihirli bir etki yaratıyor’ diyen Dr. B, kahveye eklenen bir miktar soya sütüyle içeceğin daha da yumuşak hale geldiğini belirtiyor.

Antioksidan yönünden zengin olan bu karışım, iltihapla mücadele ederken kalp sağlığını destekliyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Zerdeçal ve zencefilin uzun yıllardır bilinen ısıtıcı ve güçlendirici etkileri, bağışıklık sistemine olan katkılarıyla çaylardan sağlıklı içeceklere kadar pek çok alanda kullanılıyor.

Related Posts

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Barilla Makarnada Kurşun Saptandı

Barilla Makarnada kurşun saptandı. Avrupa’da İtalyan makarna üreticisi Barilla’nın ürünleri toplatılmaya başlandı. 

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.