Görülme sıklığı artıyor! Masum bir hapşırık mı yoksa sessiz bir tehdit mi?

Alerjik Hastalıklardan Korunma İpuçları

1-Alerjenlerden Korunun!

Polen, ev tozu ve küf mantarı gibi yaygın alerjenlerden korunarak semptomları azaltmak mümkün. Doç. Dr. İlim Irmak’a göre genetik yatkınlık olmasa da hayat boyu maruz kalınan şeyler hastalıkları tetikleyebilir. Sigara dumanı, hava kirliliği, mesleki maruziyetler, hayvan epiteli, viral enfeksiyonlar ve stres gibi faktörler alerjik reaksiyonlarda rol oynar. Bu nedenle rahatsız edici alerjenleri bulup korunmak önemlidir.

2-Çevresel Maruziyetlere Karşı Önlem Alın

Hayvanları yatak odasına sokmamak, sık duş almak, kıyafetleri değiştirmek, kokulara maruz kalmamak ve nazal yıkamalar yapmak alerjik reaksiyonları azaltabilir.

3-Sigara Ve Dumanından Kaçının

Sigara ve hava kirliliği, alerjik hastalıkları tetikleyebilir. Solunum yollarında inflamasyona neden olabilir ve hastalık şiddetini artırabilir. Bu nedenle sigara ve dumanından uzak durmak önemlidir.

4-Bulunduğunuz Ortamı Alerjenlerden Arındırın

Ev tozu akarlarına kaynak olabilecek eşyaları azaltmak, hava filtreleri kullanmak ve düzenli temizlik yapmak alerji belirtilerini hafifletebilir.

5-Dengeli Ve Sağlıklı Beslenin

Alerjik hastalıkların beslenme ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, bazı besinlerin alerjiyi tetiklediğini söylüyor. Sağlıklı ve dengeli beslenerek vücuttaki inflamasyonu azaltabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.

6-Düzenli Egzersiz Yapın

Akciğer kapasitesini artıran egzersizler ve doğru nefes alma teknikleri stresi yönetmede yardımcı olabilir. Düzenli yürüyüş yapmak bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve akciğer kapasitesini artırabilir. Stresin alerjik reaksiyonları tetiklediği unutulmamalıdır.

Related Posts

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Barilla Makarnada Kurşun Saptandı

Barilla Makarnada kurşun saptandı. Avrupa’da İtalyan makarna üreticisi Barilla’nın ürünleri toplatılmaya başlandı. 

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.