Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farkları Bilmek Hayati Önem Taşıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp gribinin genç ve orta yaş grubunda sıkça görüldüğünü vurguladı. Kalp gribi vakalarının hafif seyreden vakalardan yoğun bakım tedavisi gerektiren ciddi tablolara kadar değişebildiği üzerinde durdu.

Kalp Gribi Belirtilerine Dikkat!

Kalp gribinin, bazen nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini aktaran Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle hekime başvurabileceğini belirtti. Ancak bazen daha ciddi belirtilerle birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Bu durumda, kalp krizi ile kalp gribi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yoğun Bakım Gerektiren Durumlar

Yaşanan bazı kalp gribi vakalarında yoğun bakım tedavisi gerekebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süren nezle ve grip şikayetleri, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ayaklarda şişlik gibi belirtiler olduğunda bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı. Erken tanının hayati önem taşıdığını belirten Boztosun, zamanında müdahale edilmediği durumlarda ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini örneklerle anlattı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Kalp gribi şüphesi olan hastaların vakit kaybetmeden kardiyoloji uzmanına başvurmalarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Boztosun, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı ve ayaklarda şişlik gibi belirtiler varsa, derhal uzman kontrolünden geçmeleri gerektiğini ifade etti. Doğru teşhisin ve zamanında tedavinin hastaların sağlığına kavuşmalarında büyük rol oynadığını söyleyen Boztosun, belirtileri hafife almanın ve gecikmenin sonuçlarının ciddi olabileceğini hatırlattı.

Related Posts

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Barilla Makarnada Kurşun Saptandı

Barilla Makarnada kurşun saptandı. Avrupa’da İtalyan makarna üreticisi Barilla’nın ürünleri toplatılmaya başlandı. 

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.