Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Kurban Bayramında Uzmanından Beslenme Tavsiyeleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, kurban bayramında kesilen etin doğru şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre dinlendirildikten sonra sebzelerle birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı. “

Doğru Pişirme Yöntemleriyle Sağlıklı Beslenme

Bayrama sayılı günler kala Trabzon’da hareketlilik devam ederken, uzmanlar sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle kırmızı et tüketirken sebzeler ve lifli gıdaların da önemini vurguluyor.

“Kavurma Risk Oluşturabilir”

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, özellikle bayram sabahları geleneksel olarak tüketilen kavurmanın sağlık açısından riskleri olduğunu belirtti. Çin, etin pişirilme sürecinde dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “

Önerilen Diyet İçerikleri

Çin, etin yanında sebzelerle beslenerek sindirimi kolaylaştırmanın önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Ayrıca, etin pişirilme sürecinde hayvansal yağlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

“Doğru Saklama Şekilleri”

Çin, kurban bayramında kesilen etlerin saklanma yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Etlerin düzgün bir şekilde kavurma veya kıyma yapılarak saklanması ve mikrodalga ile çözündürülme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, etlerin mikrobiyolojik üremeye karşı korunması için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Related Posts

Diş sıkma çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor

Çocukların gece diş gıcırdatmasının masum bir alışkanlık değil hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkileyen ciddi bir sorunun habercisi olduğunu söyleyen Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, “Diş sıkma tedavi edilmediğinde çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini hem de ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir” diye konuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Barilla Makarnada Kurşun Saptandı

Barilla Makarnada kurşun saptandı. Avrupa’da İtalyan makarna üreticisi Barilla’nın ürünleri toplatılmaya başlandı. 

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Mucizenin adı: Nur

5.5 yaşındaki Nur, yatay kalple doğdu. Sol akciğeri iflas etti. “Yaşamaz” denilen küçük kıza yeni damar nakledildi. Nur sağlığına kavuştu.